22 Ocak 2012 Pazar

Bir Bardak Sütte Fırtına Koparmak

Bildiğiniz üzere (gündemi takip ettiğinizi varsayarak bildiğiniz üzere diyorum) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, muhalefet milletvekillerinin sütle ilgili yazılı soru önergelerine "Bakanlığımızca yürütülen kontrol ve denetimlerde, sütlerde antibiyotik kalıntısına ve aflatoksin M1'e rastlanabilmekte olup bunlarla ilgili gerekli yasal işlem yapılmaktadır" yanıtını verdi.

 Ancak bu yanıtın üzerine başlayan tartışmalar süt üreticilerinin canını sıkmış olacak ki hemen ertesinde televizyona çıkarak durumu düzeltmeye çalıştı. Esprili kişiliğiyle bilinmeyen bakan, bunu bir kere daha ispatlamak istercesine "Bir bardak sütte fırtına koparıyorlar" diyerek, annelere seslenip (çünkü babalar süt içirmez, bunlar hep kadın işi) "Çocuklarınıza korkmadan süt içirebilirsiniz" dedikten sonra bir bardak sütü gözümüzün önünde içti.

 Evet, hemen hepimizin aklına malum radyasyonlu çay içme sahnesi geldi. Eski bakanlardan Cahit Aral da 1986'daki Çernobil felaketinden sonra çaylarda radyasyon olduğu iddialarını yalanlamak için kameraların önünde bir bardak çay içmişti. 34 yurttaşın katledilmesi, Hrant Dink davası, Ermenî soykırımı gibi konularda geleneksel devlet refleksinin dışına çıkmayan AKP hükumeti, bir kere daha "devlette devamlılık esastır" ilkesine ne kadar bağlı olduğunu göstermiş oldu...

0 yorum: