4 Ocak 2016 Pazartesi

GUE/NGL: AB, Türkiye’nin Kürtlere Saldırısını Kınamalıdır

Avrupa Parlamentosu GUE/NGL Grubu Başkanı Gabi Zimmer:

“Avrupa Birliği (AB) ve üye devletler, Türk hükumetiyle mülteci politikası üzerine vardığı kirli anlaşmanın ardından Erdoğan’ın Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşı sessizce kabul ettiler. Bile bile temel insan haklarının acımasızca ihlal edilmesini görmezden geldiler. Kürt erkekleri, kadınları ve çocukları, Erdoğan’ın zalimce bencilliğinin bedelini her gün yaşamlarıyla ödüyorlar.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim zaferinden bu yana Erdoğan, Kürtlerin hakları lehindeki politikaları gayri meşru kılmak için tüm araçları kullanıyor. Kürtlerin öz yönetim taleplerinin ihanet olduğu iddiası saçmadır ve HDP eş balkanı Demirtaş ve çalışma arkadaşlarına açılan soruşturma derhal durdurulmalıdır. Seçilmiş temsilciler olarak haklarına saygı gösterilmelidir.

AB ve üye devletleri, Erdoğan’ın Kürt nüfusa karşı acımasız saldırısını artık görmezden gelmemeye, kabul etmeye ve kınamaya çağırıyorum. İktidarı kötüye kullanması ve Kürt kentlerindeki yaklaşan katliam durdurulmalıdır; HDP ile politik görüşmeler daha fazla ertelenmeden başlatılmalıdır."

GUE/NGL

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: