9 Ekim 2014 Perşembe

Rifondazione: Kobanê'de Kürt Katliamını Engellemek için Şimdi Harekete Geç!

İD (İslam Devleti) terör örgütü ne yazık ki Batı Kürdistan'ın (Kuzey Suriye) Kobanê kentinde ilerliyor. Bazı mahallelerine girdi bile.

Kürt halk savunma güçleri YPG/YPJ, az sayıda silahla ve İD'in Irak ordusundan ele geçirdiği ağır silahlara karşı herhangi bir destek almadan, şehri ve sivilleri İD saldırılarına karşı kahramanca savunuyorlar.

Kobanê'deki binlerce sivil katliam tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor. Türkiye sınırındaki binlerce sivil de yine düzenli olarak İD saldırılarına maruz kalıyor. Boğaz kesen İD'liler sınırdan rahatsız edilmeden geçerek silah ve tıbbi yardıma ulaşırken Suriye'deki Kürt kardeşlerine yardım etmek için sınıra koşarak insan zincirleri oluşturan Kuzey'deki (Türkiye) Kürtler, Türkiye ordusunun gaz ve coplu saldırısıyla bastırıldı.

Kobanê Kantonu Başkanı Enver Müslim, uluslararası güçleri iki gün önce uyardı. Uluslararası koalisyonun sessizliği bozmasını istedi ve “Eğer İD, Kobanê'ye girer ve binlerce insanı katlederse bundan tüm uluslararası güçler sorumlu olacaktır” dedi.

İD saldırılarının esas amacı Rojava'da oluşturulan demokratik özerklik alternatif sistemini yok etmek. Eğer dünya Orta Doğu'da demokrasi istiyorsa Rojava'da Temmuz 2012'de ilan edilen ve tüm Suriye halkları için özgür ve barışçıl bir geleceği vaat eden demokratik özerkliği tanımalı.

Binlerce insan gözlerimizin önünde öldürüldü ve katledildi.

Şimdi Kobanê'de olabilecek bir büyük katliamı önlemek için harekete geçme zamanı! Güçlü bir katılım göstererek sesimizi dünyaya duyurmalıyız!

Kobanê yalnız değildir!

Komünist Yeniden Yapılanma Partisi
8 Ekim 2014

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: