7 Nisan 2012 Cumartesi

Fransa'da Jean-Luc Melenchon İlerliyor...

Fransa Başkanlık seçimlerinde Sol Cephe'nin adayı Jean-Luc Melenchon, yürüttüğü aktif ve heyecanlı kampanyayla iki turlu seçimin ilk turuna yaklaşık 2 hafta kala, 1. sırada görünen Sosyalist Francois Hollande ve 2. sırada görünen Başkan Nicolas Sarkozy'nin ardından 3. sıra için Le Pen'le yarışıyor. Le Pen'in %15'lik oranına karşılık Melenchon, %14 oy oranıyla 4. sırada...

Melenchon, Paris'in Bastille Meydanı'nda yaptığı 120.000 kişilik mitingden sonra geçtiğimiz Perşembe de Touoluse'un en büyük meydanı La Place du Capitole ve onu çevreleyen sokakları dolduran 50.000 kişilik bir topluluğa konuştu. Melenchon konuşmasında “halkların sesini kısıyor” dediği Avrupa Birliği gibi uluslararası topluluklara karşı egemenlik ve Fransa'nın NATO'dan çıkması çağrısı yaptı ve “Artık özgürlük yoksa, isyan, Cumhuriyet'in kutsal bir görevi haline gelir” dedi.

Seçimlerin 2. turunda Melenchon'un nasılsa Sosyalist aday Francois Hollande'ı desteklemek zorunda olduğunu söyleyen Ulusal Meclis'in Finansal Komitesi'nin de başkanı olan Sosyalist Parti'den Jerome Cahuzac'a ise şöyle yanıt verdi: “Jerome Cahuzac, Francois Hollande'ın programını ister alırsınız, ister almazsınız demiş. Teşekkürler ama bence almayacağız."

Derleme: L'Humanité

0 yorum: