10 Ocak 2013 Perşembe

GUE/NGL: Paris'te Kürt Aktivistlerin Suikaste Uğramasını Kınıyoruz

GUE/NGL milletvekili Marie-Christine Vergiat (Fransa-Sol Cephe): “Bu cinayetle karşısında hissettiğim dehşet ve üzüntüyü ifade edecek söz bulamıyorum. Rojbin Fidan Doğan, Kürt sorunu hakkında beni bilgilendiren ilk kişiydi. Yaşam doluydu. Gülüşünü asla unutmayacağım. Kurbanların ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Kürtler barışa bağlılıkları için hala ağır ağır bedel ödüyorlar ama hiçbir tür provokasyon ve suikast Türk hükümeti ve Kürt lider Abdullah Öcalan arasındaki yeni görüşmeleri engellememeli.

Fransız Cumhuriyeti topraklarında, bu tür suikastler kabul edilemez. Fransız yetkililer suçluları bulmak ve cezalandırmak için her tür çabayı göstermeliler"

GUE/NGL milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu koordinatörü Jürgen Klute: “Paris'te öldürülen üç Kürt aktivist, Avrupa parlamentosundaki grubumuzla birlikte uzun süre çalıştılar ve barışa olan sıkı ve kararlı bağlılıklarına tanıklık edebiliriz. Kurbanların ailelerine, Kürt halkına ve liderlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Fransız yetkililerden bu infazın aydınlatılmasını istedik. Aynı zamanda Kürt aktivistleri korumak için tüm güçlerini kullanmalı ve Kürtleri terörist olarak görmekten vazgeçmeli ve Kürt toplumunun barış için yorulmaksızın çalıştığını kabul etmeliler. Bu cinayette muhtemelen devam etmekte olan barış görüşmelerine karşı çıkan Türk çevrelerin bağlantısı var”

Farklı ülkelerden milletvekillerini de içeren bir GUE/NGL heyeti, üç aktivistin suikaste uğramasını protesto etmek için Kürt örgütleri tarafından 12 Ocak Cumartesi günü Bastille meydanında saat 12'de düzenlenmesi planlanan gösteriye katılacaklardır.

açıklamanın orijinali için tıklayın

0 yorum: