6 Temmuz 2015 Pazartesi

ASP: Demokrasiyi Güçlü Bir Şekilde Savunan Yunan Halkını Tebrik Ediyoruz

Avrupa Sol Partisi (ASP) olarak Yunan halkını demokrasi yanında, kemer sıkma ve Troyka’nın dayattığı katliamın da karşısında açık ve net bir şekilde tavır aldığı için kutluyoruz.

Son günlerde acımasız bir korku kampanyasına dönüşen sistemin ana akım medyasının saldırıları ve Merkel, Junker, Draghi ve neoliberalizmin diğer sözcülerinin yıkıcı mesajları işe yaramadı.

Halk konuştu ve nitelikli bir çoğunlukla, sol hükumet gelmeden önce ülkeyi bugün Yunan halkının çektiği insani felaket durumuna sürükleyenlerden farklı politikalar istediğini söyledi.

ASP olarak, bu zorlu mücadelede Syriza’yı destekleyen sosyal hareketlerin, sendikaların ve partilerin sesine katıldık ve onlarla birlikte sokaklarda ve kurumlarda başka bir sosyal, eşitlikçi, birleşik ve adil Avrupa için savaşmaya devam edeceğiz.


Bir çarpışma kazanıldı ama düşman çok güçlü ve kemer sıkma politikalarını devam ettirmek için her türlü aracı kullanmayı deneyeceği için önümüzdeki günlerde tetikte durmak önemli.

Yunan halkı ve tüm Avrupa halkları için olduğu gibi bütün dünya için de hakları geri alma mücadelelerini desteklemek için sokakları işgal etmeye ve büyük yankı yaratan Avrupa eylemlerine devam etmeliyiz.

Brüksel, 6 Haziran 2015

Avrupa Sol Partisi

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: