15 Temmuz 2015 Çarşamba

Syriza Merkez Komitesi Üyelerinin Çoğunluğu Anlaşmayı Reddediyor!

201 üyeli Syriza Merkez Komitesi'den 109 üyenin ortak açıklaması

12 Temmuz'da Brüksel'de, Avrupalı liderlerin amacının, neoliberal aşırı kemer sıkma politikalarından farklı bir yol tahayyül eden bir halka caydırıcı bir disiplin cezası vermek olduğunu gösteren bir darbe yapıldı. Demokrasi ve halk egemenliğine dair her türlü fikre karşı bir darbe yapıldı.

"Kurumlarla" imzalanan anlaşma, ekonomik boğma tehditlerinin bir sonucuydu ve ülkemiz ve halkımız için yıkıcı olan, iğrenç ve aşağılayıcı vesayet koşullarını dayatan yeni bir Memorandumu temsil ediyor.

Yunan tarafına uygulanan boğucu baskının farkındayız ama yine de emekçi halkın referandumdaki gururlu HAYIR'ının hükumete kreditörlerin baskısı karşısında pes etme izni vermediğini düşünüyoruz.

Bu anlaşma Solun idealleri ve ilkeleriyle ama her şeyden önce çalışan sınıfların çıkarlarıyla uyumlu değil. Bu öneri Syriza üyeleri ve kadroları tarafından kabul edilemez.
Merkez Komite'nin derhal toplanmasını istiyoruz ve Syriza üyeleri, kadroları ve milletvekillerine, konferans kararları ve program taahhütlerimiz temelinde partinin birliğini koruma çağrısında bulunuyoruz.

Atina, 15 Temmuz 2015

Red Notebook

Çeviri: Kontra Salvo 

0 yorum: