7 Kasım 2012 Çarşamba

Fransız Komünist Partisi: Açlık Grevi Yapanların Talepleri Karşılanmalı

Fransız Komünist Partisi
12 Eylül 2012'den beri 700 Kürt politik tutuklu açık grevinde. Aralarında halk oyuyla seçilmişler, sendikalı çalışanlar, gazeteciler ve avukatların olduğu açlık grevcilerinin istekleri; ana dilde savunma ve eğitim hakkı. Ayrıca, avukatlarıyla 18 aydır görüştürülmeyen Abdullah Öcalan'ın tecridinin sonlandırılmasını ve liderlerinin serbest bırakılmasını da istiyorlar.

Bugün, grevin 55. gününde, grev yapanların sağlık durumları kritik bir safhadayken, 10.000 tutuklu daha açlık grevine katıldı.

Tüm dünyada, Kürtler taleplerini duyurmak için gösteriler yapıyorlar. Türkiye'de özellikle şiddetli bir baskıya maruz kalıyorlar.

Fransız Komünist Partisi olarak açlık grevi yapanlara ve taleplerine tüm desteğimizi veriyoruz. Sağlık durumlarının kötüye gitmesiyle ilgili derin endişemizi dile getiriyoruz. Türkiye, Avrupa ve özellikle Fransa topraklarındaki Kürtlere uygulanan baskıları kınıyoruz.

Fransız yetkililer, Kürt halkının haklarına ve yasal varlığına saygı göstermelidir. Kürt sorununda çıkar yolu bulmak ve Ankara'yı müzakere masasına çekmek amacıyla, Türkiye'nin üyelik talep ettiği Avrupa Birliği çerçevesi dahil, devreye girmelidir.

Kalıcı bir politik çözümün kabul edilebilmesi için Kürt halkının yasal talepleri duyulmalıdır.

(05.11.2012)

Çeviren: Nazlı Çetin

PCF'nin açıklamasının orijinali için tıklayın

0 yorum: