9 Kasım 2012 Cuma

Avrupa Sol Partisi: 14 Kasım'da Avrupalı İşçiler Seslerini Yükseltiyor

14 Kasım günü, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs ve Malta'da ilk defa uluslararası genel grev yapılacak. ETUC bugünü, Avrupa çapında eylem ve dayanışma günü olarak tanımlıyor. Fransa ve Belçika da dahil olmak üzere pek çok ülkede yürüyüşler, grevler ve gösteriler olacak.

Avrupa Sol Partisi olarak bu eylem gününe koşulsuz desteğimizi ve Avrupa'nın tüm halkları için grev yapacak çalışanlara saygılarımızı sunuyoruz.

14 Kasım, Avrupalı işçilerin Avrupalı ve ulusal liderlerin haklarına, ücretlerine ve emekliliklerine yaptıkları saldırıya karşı seslerini yükselecekleri gün olacak. Avrupalı işçilerin birlikte hareket etme çabasında tarihi bir dönüm noktasına varılacak. Kemer sıkma ve "rekabetçi önlemlere" karşı bu eşgüdümlü mücadele gerçek bir umut.

İşçiler arası rekabete dayanan mali ve sosyal indirim politikaları üzerine inşa edilen Avrupa Birliği, eğer dayanışma, istihdam ve üretken toparlanma öncelik haline gelmezse başarısızlığa mahkum.

Yurttaşların kaygılarından uzak, çok uzak inşa edilen AB, mali anlaşmada yer alan önlemlerin de gösterdiği gibi halk egemenliğine el koyan en karmaşık makina haline döndü.

Değişik ülkelerin güçleri bu yeni tiranlığın meşru ve sağlıklı olduğu iddiasına karşı duruyor ve işbirliğine gidiyor. Yunanistan'a yeni memorandumun dayatılması gibi doğrudan güç kullanma ve Fransa'da olduğu gibi şirketlere 20 milyar avro destek verilmesi şeklindeki patronların isteklerini yanıtlamak yerine ulusal ve Avrupalı liderler, mücadeleleri desteklemeli ve Avrupa'yı zayıflatan milliyetçi, bölgeci, yabancı düşmanlığı ve toplulukçu duygularını besleyen mantığı kırmalıdır.

7 Kasım 2012

0 yorum: