21 Aralık 2015 Pazartesi

GUE/NGL Başkanı İspanya'daki Sol Partileri Seçim Başarıları İçin Kutladı

İspanya’daki sol partilerle birlikte AB’deki neoliberal kemer sıkma baskısını bitirmek için savaşmaya devam edeceğiz.

Avrupa Parlamentosu GUE/NGL grubu başkanı Gabi Zimmer, İspanya’daki sol partileri parlamento seçimlerindeki başarıları nedeniyle kutladı:

“Bu olağanüstü performansı için Podemos’a en içten tebrikler! Bravo Pablo! Podemos, iki partili sistemde yıllardır var olan kayırmacılık ve çürümüşlük yüzünden bağışıklık sistemi zayıflayan zor durumdaki İspanyol demokrasisine güçlü bir destek verdi. İspanya’da çok ihtiyaç duyulan değişimin eli kulağında. Eski elitlerin iki partili tahakkümünün sonu geldi. Aynı zamanda Sol Birlik/Halkın Birliği, EH Bildu ve “En Marea”yı da iyi sonuçlar elde ettikleri ve İspanya parlamentosuna vekil gönderdikleri için kutluyorum.

Daha önce Portekiz ve Yunanistan’da olduğu gibi İspanya’daki milyonlarca insan da artık kemer sıkmanın daha iyi bir geleceğe yol açacağı efsanesine inanmıyor. Tam aksine, büyük bankaların, gayrimenkul vurguncuları ve yozlaşmış politik elitlerin sorumlusu olduğu faturaları ödemek istemiyorlar. Şimdi, yenilenen güçleriyle tüm ilerici partilerin yolsuzlukla, işsizlikle ve yoksullukla savaşmak için ciddi olarak işe koyulması zamanıdır. Onları etkin bir şekilde destekleyeceğiz.

İspanya’daki tüm sol partilerle birlikte AB’deki neoliberal kemer sıkma baskısını bitirmek için savaşmaya devam edeceğiz. Yatırım bankaları ve ulusötesi şirketler için değil her şeyden önce halk için var olan, toplum ve dayanışma temelli bir AB’yi hedefliyoruz.”

20.12.2015

GUE/NGL

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: