24 Aralık 2015 Perşembe

Almanya Sol Parti: Federal Hükumet Erdoğan'ın Kürtlere Karşı Savaşından Sorumludur

Federal hükumet ve AB, Erdoğan’a göz yumarak Türkiye’nin Kürt halkına karşı savaşına yol verdi. Federal hükumet, Kürt halkının katledilmesi ve Türk hükumetinin kendi halkına karşı savaşını en azından açıkça kınamalı ve elçisini geri çağırmalıdır.

Türk ordusunun Kürt halkına karşı yürüttüğü terör, Federal Hükumetin muğlak politikasının maskesini düşürüyor: Hükumet, Erdoğan ve AKP rejimine sorgusuz bağlılığı devam ediyor. Federal Hükumet sadece insan hakları ihlallerine sessiz kalmıyor, aynı zamanda AB katılım başlıklarını açarak Erdoğan’ın baskıcı İslami devlet yürüyüşünü ödüllendirmiş oluyor. Ankara’daki yönetim ne kadar otoriter ve baskıcı olursa göçmenlerin Türkiye’den AB’ye gelişini engellemekte o kadar başarılı olur diye düşündükleri için açıkça diktatörlüğe yaslanıyor.

Sol Parti, Almanya’nın Türkiye politikasında değişim talep ediyor. Federal Hükumet barış müzakerelerini için harekete geçmelidir. Askeri istihbarat ve polisi işbirliğiyle birlikte silah ihracatı da durdurulmalıdır. Daha fazla AB katılım başlığı açılması, en az Türkiye’nin güvenli kaynak ülke ilan edilmesi kadar işe yaramaz olacaktır.

22.12.2015

Sevim Dağdelen
Uluslararası İlişkiler Sözcüsü

Almanya Sol Parti

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: