13 Ekim 2015 Salı

Sol Birlik: Ankara'da Bombalı Saldırı: Barış ve Adalet için - Savaşa Hayır

Ankara'daki korkunç vahşette ölen ve yaralananların ailelerine, arkadaşlarına ve yoldaşlarına başsağılı ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.

Sendikaların ve sol örgütlerin barışçıl gösterisine yapılan saldırı Kürt halkına karşı yürütülen savaşın devamı mahiyetindedir.

Bu saldırıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) doğrudan hedef alındı. Haziran seçimlerinde HDP 80 milletvekilliği kazandı. O zaman beri yüzlerce HDP gösterisi ve parti binası saldırıya uğradı, çok sayıda parti çalışanı tutuklandı, öldürüldü.

Bu, Türkiye'deki barış sürecini istikrarsızlaştırmak ve ülkeyi iç savaşa sürüklemek ve HDP'nin seçim kazanımlarını tersine çevirmek için Türk devletinin doğrudan bir girişimi.


Bombalı saldırı, Kürdistan İşçi Partisi (PKK)'nin ateşkes açıklaması yapması beklenen günden bir gün önce yapıldı.

Geçtiğimiz haftalar Türk F-16 savaş uçakları PKK mevzilerine ve Kürt köylerine saldırılar düzenledi. Cizre, Silopi ve Silvan gibi kentlerde sokağa çıkma yasağı ve olağanüstü hal yasaları uygulanırken çok sayıda insan sokaklarda öldürüldü.

Türk sendikaları bu terör ve baskıya karşı Türkiye'nin dört bir yanında grev eylemleri yapıyor.

Türkiye'deki hareketle omuz omuzayız ve Sol Birlik üyesi Andrew Burgin'in Trafalgar Meydanı'ndaki dayanışma gösterisinde konuşma yaptığı için gurur duyuyoruz.

Sol Birlik

Çeviri: Kontra Salvo


0 yorum: