11 Ekim 2015 Pazar

İsveç Sol Parti: Türkiye'de Şiddetin Kazanmasına İzin Vermeyin

Türkiye'deki şiddetin yarattığı yeni kurbanlar için üzüntü, hayal kırıklığı ve öfke hissediyoruz. Şimdi dünya tek bir ses olarak saldırıyı kınamalı, kurbanlar için başsağlığı dilemeli ve Türk solu ve Kürtlere karşı şiddetin derhal sona erdirilmesini talep etmeli.

Saldırıdan sonra polis ve güvenlik güçleri, kurbanlara yardım etmek isteyen sağlıkçıları engellemek için biber gazı ve basınçlı su kullandı. Ankara'daki saldırı bir dizi şiddet ve taciz dalgasını takiben meydana geldi. AKP'nin hükumet kurmayı başaramaması ve 1 Kasım'da yeni seçim kararı alınmasıdan bu yana 400'den fazla HDP binası saldırıya uğradı, binlerce muhalif, aktivist ve gazeteci tutuklandı ve solculara ve Kürtlere karşı saldırılar gerçekleştirildiğini gördük.

Şiddete ve saldırılara rağmen cesur erkekler ve kadınlar barış, demokrasi ve başka bir Türkiye için savaşmaya devam ediyorlar. Onların desteğimize ve dayanışmamıza ihtiyacı var. Margot Wallaström (İsveç Dışişleri Bakanı) Türkiye büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırmalı ve şiddeti kınamalı.

Sol Parti, hükumeti, AGİT ve Avrupa Konseyi'yle birlikte çalışarak kapsamlı bir seçim gözlemciliği çalışması başlatmaya çağırıyor. Sol Parti, önceki seçimlere göre ülkenin çok daha büyük kısmında çalışabilecek sayıda seçim gözlemcisinin yeterli bir süre içerisinde gönderilmesinin önemli olduğuna inanıyor.

İsveç Sol Parti

Çeviren: Kontra Salvo

0 yorum: