13 Ekim 2015 Salı

ASP: Ankara’daki Barışçıl Gösteriye Yapılan Saldırıyı Sert Bir Şekilde Kınıyoruz

10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da sendikalar ve meslek örgütlerinin çağrıcısı olduğu, Birleşik Haziran Hareketi, CHP ve HDP’nin desteklediği barışçıl gösteri esnasında bombalar patladı. Türkiye’nin her yanından insanlar “barış” için biraraya gelmişlerdi. Üç bombanın patlamasıyla birlikte yüz kadar insan öldü, yüzlercesi ciddi bir biçimde yaralandı. Avrupa Sol Partisi olarak bu korkakça ve barbarca saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz ve kurbanların aileleri ve arkadaşlarına en İçten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Erdoğan-AKP hükumeti Türkiye bir savaşa sürüklüyor. Özellikle yenilgi aldıkları 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükumeti ülkeyi artan bir şekilde şiddete sürükledi. Pek çok HDP üyesi tutuklandı ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde binaları yakıldı. Aynı zamanda, toplumdaki ayrışmayı derinleştirmek için Suruç’ta 33 genin öldürülmesinden sonra IŞİD yerine Kürtleri hedef alındı. Daha da fazlası, AKP sokaklarda polis terörünü arttırdı ve buna karşı çıkan herkesi cezalandırmaya çalıştı.


10 Ekim mitingi, Erdoğan’ın, faşist kuşatmayla birlikte uyguladığı savaş politikasına karşı toplumun tüm tepkilerini ortak bir zeminde toplama ihtiyacı sonucunda yapıldı. Ve bu barbarca saldırı sadece Ankara’da toplanan gruplara değil, Türkiye’de özgürlük, barış ve demokrasi isteyen herkese yönelikti. Henüz saldırıyı düzenleyenler bilinmiyor ama Türk hükumetinin kimler olduğunu hızlıca tespit etmesi gerekiyor.

Uluslararası toplumu savaşı durdurmak için harekete geçmeye ve bölgede barışa dönmek için her türlü çabayı sarf etmeye çağırıyoruz.

Avrupa Sol Partisi

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: