18 Temmuz 2014 Cuma

ASP: Ukrayna'da Daha Fazla Savaşa Hayır, Daha Fazla Faşizme Hayır

Çatışmanın tüm taraflarına silahlı operasyonlara son vermeleri ve durumun daha da kötüleştirmekten kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz. Ordu güçleri ve silahlı militanların baskısına karşıyız. Çatışma, müzakere ve referandum gibi politik demokratik araçlarla çözülmelidir.

Ukrayna krizindeki esas etkenin bütün büyük güçlerin içinde bulunduğu emperyal yaklaşım olduğunu düşünüyoruz: ABD, NATO ve AB'nin kasıtlı olarak yaptığı kışkırtıcı ve savaşçı hareketlerinin yanı sıra Rusya tarafından atılan saldırgan adımlar. Bu Soğuk Savaş, hatta I. Dünya Savaşı'nın çıkışını hatırlatan tehlikeli bir durumun hemen yanı başımızda oluşması demek. Komünist Parti, sol güçler ve diğer demokratik politik güçlerin baskı altına alınmasına karşıyız. Tüm politik tutukluluların ve rehin alınanların bırakılmasını talep ediyoruz.

Çatışma süresince gerçekleşen Maidan'daki ölümler, Odessa Katliamı ve tüm diğer savaş suçları için tarafsız uluslararası bir araştırma talep ediyoruz. Hükumet ve devlet görevlerinde Svoboda ve Dördüncü Sektör gibi faşist güçlerin ve ilan Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetleri'nde aşırı sağ güçlerin yer bulmasını kınıyoruz.

AB ve IMF tarafından Ukrayna'ya dayatılan kemer sıkma önlemlerine tamamen karşıyız ve Ukrayna halkının kendi ülkelerinin kaynaklarını kullanma ve sosyal güvenlik haklarını destekliyoruz. Ukrayna topraklarında herhangi bir yabancı gücün varlığına karşıyız.

Avrupa Sol Partisi
01.07.2014

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: