18 Temmuz 2014 Cuma

GUE/NGL: İsrail'in Askeri Saldırısına Hayır!

GUE/NGL'li milletvekilleri, yarın Parlamento'da oylanacak Ortak Açıklama öncesinde bugün yaptıkları toplantıda İsrail ve Filistin arasında artan şiddeti görüştü.

İrlandalı milletvekili Martina Anderson: "Gazze bir kere daha kriz noktasında ve dünya çapında milyonlar bu korkunç katliam karşısında Gazze halkıyla dayanışma gösteriyor.

Ortak açıklama, İsrail'i eleştirmekten kaçınmak için korkunç saldırıyı etkisizleştirmeyi amaçlayan berbat bir girişim ve çatışmanın sonuçlarını görmezden geliyor. EPP (Avrupa Halk Partisi) ve S&D (Sosyalistler ve Demokratlar) bu rahat ortaklaşması utanç verici.

BM, İsrail eylemlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini kabul etmeli. Uzun süredir BM ve daha geniş uluslararası topluluk Gazze kuşatmasını, apartheid duvarının inşasını, yol kontrollerinin kurulmasını ve ırklara göre ayrılmış otobüs uygulamasını izledi.

İsrail'in, yerleşim inşa etmek için binlerce Filistin evini yıktığını ve binlerce Filistinli aileyi topraklarından sürdüğüne tanık olduk. Bütün bunlar 1993 Oslo anlaşmasının ihlali anlamına geliyor"

Kıbrıslı milletvekili Neoklis Sylikiotis: "160.000 kişi yine yerinden edildi. 395.000 kişi asgari düzeyde sudan mahrum, 3 hastane saldırıya uğradı, 1.000 ev yıkıldı.

Gözlerimizin önünde savaş suçları işlenirken burada, Parlamento'da ne bekliyoruz? AB ve Sayın Ashton, İsrail'in bu saldırgan politikasını kınamak için daha neyi bekliyor? Bu yeni seçilen Parlamento daha neyi bekliyor? Avrupa ve İsrail şehirlerinin sokaklarındaki protestoları kimse duymuyor mu?

Biz, daha fazla çocuk öldürülmesin diye, Filistin halkı, İsrail halkı ve sorunlu Ortadoğu'nun tüm halkları için barış istiyoruz. Bunu mümkün kılabilmek için cezasızlık ve sömürgecilik sona ermeli ve Filistin'deki işgal kaldırılmalıdır. Barış; Filistin için özgürlük demektir.

Yunanistanlı milletvekili Sofia Sakorafa: "1967'den bu yana AB'nin imzaladığı uluslararası kararların sonucu ne oldu? Sonuçta evine dönemeyen 2.5 milyon Filistinli mülteci kamplarında korkunç koşullarda yaşıyor.

İnsanlar, apartheid'ı hatırlatan koşullarda yaşıyorlar. Gelin kafamızı diğer tarafa çevirmeyelim. İsrail bir işgal gerçekleştiriyor ve hiçbir şekilde cezalandırılmıyor.

İsrail işgalini ve politik tutukluların olmasını kınamalıyız. İsrail uluslararası anlaşmalara saygı duymalı"

GUE/NGL
16.07.2014

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: