19 Eylül 2012 Çarşamba

Elalemin polisi

Geçen gün İngiltere'de iki polis memuru öldürüldü. Biliyorsunuz İngiltere'de özel kuvvetler ve polis birimlerinin bir takım ekipleri hariç, polis sokakta silah taşımıyor.

Her benzer olay üzerine olduğu gibi bu olay üzerine de polisin silahı olsun mu olmasın mı tartışması yapılıyor. Şöyle görüşler var:

1) İngiltere'de 2006 yılında Polis Federasyonu'nun 47.328 üyesi arasında yapılan ankette, %82'sinin görev başında silah taşımak istemediği ortaya çıkmış.

2) Polisin silah taşımasının, polisin öncelikli olarak devletin değil de halkın hizmetinde olması gerektiği ilkesini ihlal edeceği düşüncesi varmış.

3) Bir de 12 yıllık bir polis memuru, "Silah kullanmak yerine iletişim kurmak daha iyi ve silah taşımak polisin kendisine aşırı güven duymasına neden olabilir" demiş.

Çok şükür bizim ülkedeki polisin kendine aşırı güven veya halka hizmet etmeme diye bir sorunu yok. Havaya ateş açıp kimseyi öldürmüyorlar veya insanın gözünü kör edercesine coplamıyorlar. Ya bir de tersi olsaydı? Düşünsenize sürekli gaz, cop ve silah kullanmak gibi alışkanlıkları olsaydı kim bilir ne çok insan sakat kalırdı veya ölürdü...

Maazallah!

Hamiş: İngiltere polisine sempati varmış gibi anlaşılmasın. Netice polis, polistir.


0 yorum: