28 Kasım 2011 Pazartesi

Özeleştiride Değişen Bir Şey Yok...

Turnusol'daki "69 EDP'liden özeleştiri gibi kurultay çağrı metni" başlıklı haberi okudum. Üşenmeyip okumak isterseniz işte şurada:

Ve fakat metni okudukça "özeleştiri nerede yahu, ben mi göremiyorum acaba?" diye düşünmeye başladım. Bir süre partili siyasetten uzak kalınca insan reflekslerini yitirmiş olabilir.


Misal metinde şöyle şeyler geçiyor: "EDP'nin kurulduğu dönemin siyasal haritası içinde ulaşmak istediği örgütsel hedef ve ortaya çıkarmaya çalıştığı alternatif, büyük ölçüde kendisinden kaynaklanmayan dış nedenlerle gerçekleşmemiş olmakla beraber..."

Veya

(PM ve MYK'ye de şu yüzden haksızlık oluyormuş) "Haksızlık olacaktır, zira EDP fikriyatını en fazla benimsemiş, bu fikriyat uğruna uzun bir süredir çaba harcamış olan insanların bu fikriyata uygun politika geliştirmeyi beceremediklerini düşünmek eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur. Kayırma olacaktır, çünkü bu insanları sorumluluktan kurtaracak ve tüm suçu istifa edenlere yüklemiş olacaktır..."

Çok affedersiniz ama bizim köyde buna özeleştiri diyenlere gülüyoruz. Kahkaha atanlar da oluyor ama genelde normal bir gülüş hakim. Gerçi imza sahiplerine bakınca aslında insan anlıyor durumu tabi... Yani, suç neden dış mihraklara atılıyor, PM ve MYK'ye neden haksızlık olur diye cümleler kuruluyor, net bir şekilde belli.

Dükalık yola devam ediyoruz demiş kısaca. Yani demokrasiye geçiş olağanüstü koşullar nedeniyle bir süre daha askıda...

Ama niyeyse metni uzun tutmuşlar işte...

0 yorum: