3 Kasım 2015 Salı

Fransız Komünist Partisi: Türkiye Seçimleri-Terörün Sonuçları

Hedeflerine ulaşmak ve ne olursa olsun çoğunluk elde etmek için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi kontrolündeki tüm devlet olanaklarını kullanarak, özellikle Kürt halkına karşı savaşı şiddetlendirerek ülkesini kaosa sürükledikten sonra, her türlü seçim mühendisliğini (kayırmacılık, şiddet, usulsüzlük) uyguladı. HDP’nin binlerce üyesi ve yöneticisi tutuklandı, tehdit ve taciz edilerek özgür bir seçim kampanyası yürütmesine engel olundu. Bu koşullar altında AKP, aşırı sağcı MHP’den oy alarak hedefine ulaştı. Bunlar terörün sonuçlarıdır.

Bununa beraber Erdoğan’ın taktiği, HDP’nin bir kere daha %10’u aşması ve 59 milletvekilliği kazanmasını engellemekte başarısız oldu. Bu sonuç 7 Haziran seçimlerinin gösterdiği dönüm noktasını hiçbir yönden geçersiz kılmaz.


HDP, Türkiye halkının kendisine güvenebileceği, geleceğe umut taşıyan güç olmaya devam ediyor. Ancak türkiye’nin geleceği karanlık görünüyor. Tiranla yüzleşmek için Türkiye halkının ve HDP’nin desteğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Bu konuda Fransız Komünist Partisi’ne güvenebilirler.

Fransız Komünist Partisi

Çeviren: Kontra Salvo

0 yorum: