24 Mayıs 2015 Pazar

Müzakerelere Dair SYRIZA Politik Sekreteryasının Açıklaması

Son zamanlardaki politik gelişmeler ve Yunan Hükumeti ve Kurumlar arasındaki müzakerelere dair SYRIZA Politik Sekreteryasının açıklaması:

Hükumetin "kırmızı çizgileri" Yunan halkının "kırmızı çizgileri"dir.

Bu hükumetin kurulduğu ilk andan itibaren -hem içeride hem de dışarıda- Yunan halkı tarafından kendisine verilen yetkinin bağlayıcı olduğu ve müzakerelerde pusula görevi gördüğü açıkça belli oldu.

Hükumetin "kırmızı çizgileri" Yunan halkının "kırmızı çizgileri"dir. İşçilerin, serbest çalışanların, emeklilerin, çiftçilerin ve gençlerin çıkarlarını yansıtıyor. Ülkenin, merkezinde sosyal adalet ve zenginliğin yeniden dağıtılması olan yeni bir kalkınma yoluna girme ihtiyacını gösteriyorlar.

Borç verenlerin Samaras hükumeti tarafından anlaşılan Memorandum programının uygulamasındaki inadı ve artan politik baskı ve likidite sıkıntısı yaratması, Avrupa'daki demokrasi ve halk egemenliği idealine doğrudan aykırı.

Bu, sosyal devleti yıkan kemer sıkmaya saplantılı bir bağlılığı gösteriyor. Avrupa'ya dair konuların, kapalı kapılar ardında tamamen halkın iradesinin dışında oligarşik bir şekilde belirlenmesi, Avrupa'da aşırı sağın yükselmesinin yolunu açıyor.

Bu talepler kabul edilemez. Uzun yıllardır Memorandumun kriminal politikalarına son vermek için mücadele eden Yunan halkı tarafından kabul edilemez. Dayanışma ve Demokrasinin Avrupası için mücadele eden Avrupa halkları ve ilerici sosyal ve politik güçler tarafından kabul edilemez.

Yunanistan ve Avrupa yurttaşları, akşam 8 haberlerinin edilgen tüketicileri değiller. Tam tersine, onların Avrupa ve dünyadaki ortak geleceğimiz için kritik önemde olan bu müzakerelerin kahramanları olabileceklerine güçlü bir şekilde inanıyoruz.

SYRIZA, Yunan toplumu ve Avrupa halklarını bilgilendirmek için her türlü inisiyatifi alacaktır. Her şehirde, her mahallede, her iş yerinde ama aynı zamanda tüm Avrupa'da, milletvekilleri, AP vekilleri, SYRIZA kadroları ve bizimle dayanışma gösteren tüm sosyal ve politik güçler, demokrasi ve onurun zaferi için harekete geçme çağrısına katılacaklar.

Şimdi halkın savaşa katılmasının zamanı.

Kazanacağız.

Syriza Politik Sekreteryası

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: