24 Nisan 2015 Cuma

Türkiye'deki Sol Örgütler, Ermeni ve Süryani Soykırımının 100. Yılında Ne Diyor?

Türkiye'deki sol partilerin Ermeni ve Süryani Soykırımının 100. yılında ne açıklama yaptıklarını toplamaya çalıştım. Bu saate kadar (15:45) henüz açıklaması internete düşmemiş olanlar yok. Olursa onları da ekleyeceğim. (Benim kaçırdıklarım da olabilir)

Soykırıma soykırım d(iy)emeyenlerin hangi partiler olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur...


Demokratik Haklar Federasyonu: Tarihsel zulme ve soykırıma sessiz kalma

Bizler Demokratik Haklar Haklar Federasyonu olarak tüm üye ve taratarlarımız bu taihsel zulmü ve soykırımı lanetlemek için yapılacak olan anma yürüyüşüne çağırıyoruz.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi: Soykırımı tanımak hepimizi özgürleştirir!

24 Nisan 1915'te başlayan soykırımda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz.

Emek Partisi: Ermeni Soykırımını Lanetliyoruz!

Emek Partisi olarak, başta Ermeni halkı olmak üzere bütün soykırıma, ırkçı aşağılanma ve hakarete maruz kalmış halkların acılarını paylaşıyor, katliamcıları lanetliyoruz. Emeğin Dünyasını kurmak için bütün halklardan ve inançlardan işçi sınıfı ve emekçiler olarak her zaman omuz omuza, kol kola olacağımızı ilan ediyoruz.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi: 100. Yılında Ermeni Soykırımıyla yüzleşmeye

Soykırımın 100. yılında Ermeni halkımızın acılarını paylaşıyoruz, birlikte mücadeleyi büyütme, daha fazla kardeşleşme çağrısı yapıyoruz.

Halkların Demokratik Kongresi: Yüzyıllık acı… Yüzyıllık inkar… 

Bugün 20. yüzyılın en kanlı, en acılı, en büyük trajedilerinden birisinin, Ermeni Soykırımı'nın ve Süryani soykırımını'nın başlangıcının tam 100. yılı.

Bizler Halkların Demokratik Kongresi olarak, devletten özür bekliyoruz. Karşılıklı acılardan bahseden taziye mesajları değil, gerçek bir yüzleşme ve özür bekliyoruz. 100. Yılı milliyetçi histeriyi tırmandırmak için değil, demokratikleşmenin olmazsa olmaz adımı olan yüzleşme ve özür için değerlendirin.

Halkın Türkiye Komünist Partisi: Ermeni halkının acısı bu toprakların ortak acısıdır, felaket hepimizin felaketidir...

Şu bilinmelidir ki; gericilerin, faşistlerin, liberallerin ve emperyalistlerin Ermeni halkının acısı üzerinden kendilerini aklamaya çalışmalarına da, paylaşım savaşı dönemine ait suçların ezilen halklar arasında örülen düşmanlığın malzemesi haline getirilmesine de izin vermeyeceğiz.

Acı hepimizin ortak acısıdır, felaket hepimizin ortak felaketidir.

Komünist Parti: 24 Nisan, Soykırım tartışmaları üzerine

Dahası, yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada sol tarihsel ve siyasi yanları olan bir tartışmayı dışarıdan dayatılan bir terminoloji ile sürdürmek, bu manipülasyona teslim olmak zorunda değildir.

Komünist Parti, Büyük Felaket’in günümüze uzanan gölgesini üzerimizden kovmak için halkları emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadeleye çağırmaktadır.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi: 100.Yılında İnkar Değil İkrar ve İdrak

Ermeni kardeşlerimizin soykırımla yaşadığı 100 yıllık acıyı bugün de aynı derinliğiyle yaşamaya devam ediyoruz. Yaşamını yitiren kardeşlerimizi hüzünle, sevgiyle anıyoruz.

Sosyalist Demokrasi Partisi: TC, Ermeni Halkından Özür Dilesin; Soykırım Aydınlatılsın

Devletin sözcüleri başta Türkiyeli Ermeniler olmak üzere, bütün Ermenilerden devlet adına özür dilenmeli,  soykırım realitesini kabul etmeli ve gereğini yapmalıdır.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi: Soykırımı kabul etmeye davet ediyoruz

SYKP, böyle bir tarihsel yüzleşmenin yolunun açılmasını, tarihsel hakikatlerin ve soykırımların kabul edilmesini, halkların haklarının iade edilmesini veya mümkün telafilerinin sağlanmasını başlıca mücadele görevlerinden biri olarak görür.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi: Soykırım Bir İnsanlık Suçudur! 

Ermeni Soykırımını büyük bir insanlık suçu olarak değerlendiren partimiz, özür dileme ve tarihimizle yüzleşmeden başlayarak devlet, toplum, resmi ve sivil kurumlar ve yurttaşlar olarak birçok şey yapmamız gerektiğini görmektedir.

0 yorum: