19 Ocak 2012 Perşembe

Ergenekon'a İnanmıyorum ama Bir Güç Var

Hrant Dink öldürüleli 5 yıl oldu. 5 yılda davanın geldiği nokta, hükumetin övündüğü noktadan yani tetiği çeken kişinin 32 saat sonra yakalanmasından bir arpa boyu ileride değil. Ve bir de bu 32 saatlik maceranın sonunu takip eden bir kaç saat içinde eline Türk bayrağı verip posterlik poz verdirdiler, o da ayrı.

Şimdi davanın gelip de sonuçlandığı bu anda, mahkeme bize diyor ki:

Yasin Hayal, Hrant Dink'in yazılarını ve konuşmalarını takip eden idealist ve heyecanlı bir Türk milliyetçisi genç olarak Hrant Dink'in ortadan kaldırılması gerektiğine kanaat getirdi.

Bu amacına ulaşmak için Trabzon-Pelitli sokaklarında avare avare olarak dolaşan Ogün Samast'ı buldu ve bu genç ve boş dimağı vatan sevgisi ve hainlere haddin bildirilmesi gibi kavramlarla doldurup gaza getirdikten sonra başına beyaz bere takıp eline silah vererek İstanbul'a gönderdi.

Ogün Samast, Hrant Dink'i öldürdü.

Açıkçası: Ortada bir örgüt falan yok. Savcı bile, o beğenmediğimiz, muhtemelen pek çok başka davada iddiaları ve mütalaaları nedeniyle öfkelendiğimiz savcı, delillendiremesem de (nasıl oluyorsa artık delillendirememek) örgüt bağlantısı, Ergenekon bağlantısı var diyor ama mahkeme örgüt olduğunu kabul etmiyor.

Peki, bizim solcular ne diyor? Pek çoğu burun kıvırıyor. “Ergenekon'a inanmıyorum ama bir güç var” şeklinde itiraz ediyor. Yani, Hrant Dink'in avukatları, yani dosyaları didik edip her türlü engellemeye rağmen pek çok şeyi ortaya çıkaran avukatları ve ailesi, bu işin arkasında devletin içindeki Ergenekon örgütlenmesi ve hatta ötesi var diyor ama bizim solcular kalkıp terane, tırı vırı, fasa fiso, uydurma, zorlama deyip duruyor. Hatta neredeyse Hrant Dink'in ailesi ve avukatları liberallerle işbirliği yapıyor, hükumete laf ettirmiyor gibi bir söyleme sığınanları bile oluyor.

AKP'nin herhangi bir şeyi doğru yaptığını iddia eden yok. En fazla durmuş bir saat gibi günde iki sefer doğruyu gösteriyor. Yani, AKP'den bir beklenti yok, Ergenekon davasını sulandırıyor da denilebilir ama el insaf kardeşim, bundan bağımsız olarak ortaya çıktı ki bir Ergenekon var!

0 yorum: