7 Mart 2016 Pazartesi

GUE/NGL Milletvekillerinin Diyarbakır’ın Sur İlçesine Girmelerine İzin Verilmedi

GUE/NGL milletvekilleri Marie-Christine Vergiat (Fransa), Takis Hadjigeorgiou (Kıbrıs) ve Miguel Urban (İspanya), halen devam etmekte olan Türkiye ziyaretleri esnasında Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki durumu yerinde gözlemlemek için izin verilmemesini kınadılar.

Aynı zamanda Diyarbakır Valisinin yoğun gündemini gerekçe göstererek kendileriyle görüşememesinden duydukları üzüntüyü belirttiler.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şu anda sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve Türk ordusu ve polisi tarafından yapılan sert saldırılar devam ediyor. Valiyle görüşmenin amacı bu çatışma arasında kalan, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun (Elif Su Aslan 4 aylık, Özgür Aslan 3 yaşında, Muazzez Aslan 4 yaşında, Rojda Aslan 7 yaşında; Gülistan Aslan 11 yaşında; Beritan Tosun 2 yaşında; Şerife Tosun 10 yaşında, Ruken .... 4 yaşında, Berfin .... 4 yaşında, Kadir Şahin 11 yaşında, Furkan Dağ 11 yaşında ve Mehmet Karacadağ 14 yaşında) bulunduğu sivillerin çıkartılmasına izin vermesini istemekti.

Heyet, CHP ve HDP’li Alevi milletvekilleriyle bir araya gelerek Gazi Mahallesi Cemevi’ni ve Yılmaz Öztürk ve Dilek Doğan’ın ailelerini ziyaret etti. Aynı zamanda “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenlerle de görüştü.

GUE/NGL heyeti, Türkiye ziyaretine dair raporunu Strazburg’da 8 Mart günü saat 17.30’da açıklayacak.

GUE/NGL

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: