10 Şubat 2016 Çarşamba

GUE/NGL: Cizre’de Kürtlere Yapılan Ölümcül Saldırıyı Kınıyoruz

GUE/NGL grubu olarak, geçtiğimiz iki günde öldürüldükleri bildirilen iki binada sıkışan çoğu yaralı 60 kişinin de aralarında buluduğu, Türkiye’nin Güneydoğusu’ndaki Kürt kenti Cizre sakinlerine yönelik ölümcül saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz.

GUE/NGL Başkan Yardımcısı Neokis Sylikiotis: “Geçen hafta Türk yetkililere, Cizre’de ve bölgedeki diğer kent ve köylerde tıbbi yardıma ihtiyacı olanlara derhal yardım sağlanması çağrısında bulunmuştuk. Şimdi o insanların katledildiğini duyuyoruz.

Hem Avrupa Birliği’ne hem de Birleşmiş Milletler’e, Türkiye’nin bu bölgesine acilen müdahale etme ve bu katliamları ve diğer insan hakları ihlallerini incelemeleri için ekipler gönderme çağırısında bulunuyoruz. Türkiye’nin, sınırları dahilinde göçmenlere sığınma imkanı sağlıyor diye, bu bölgedeki suçlarına göz yumulamaz.

Acil olarak ateşkes ve sivillere yönelik asker ve polis şiddetinin durdurulması çağrısında bulunuyoruz. AB bu katliamlar ve ciddi insan hakları ihlalleri karşısında derhal harekete geçmelidir."

09.02.2016

GUE/NGL

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: