23 Aralık 2013 Pazartesi

HDP'ye Sitemimdir...

22 Aralık Pazar günü İstanbul/Kadıköy'de yapılan mitingte HDP'nin görünüşüne dair üç beş tıvit atmıştım ama biraz daha derli toplu olup bir kenarda dursun, lazım olur diye yazayım dedim. Sonuçta söz uçar yazı kalır, tıvitır da kuş zaten.

Pazar günü Söğütlüçeşme tarafından yürüyecek olan HDP kortejinin önünde, Eş Genel Başkan Ertuğrul Kürkçü ve parti yöneticilerinin tuttuğu birer adet HDK ve HDP pankartı vardı. Arkalarında ellerinde yalnızca HDP bayrağı taşıyan 30-40 kişilik bir grupla birlikte minimalist bir HDP korteji oluşturmuşlardı. Bu minimalist kortejin arkasında ise BDP, EMEP, ESP, SDP, SYKP, YSGP gibi HDP bileşenleri, kendi bayrak ve pankartlı kortejleriyle dizilmişlerdi. Herkesin kendi sloganını attığını herhalde tahmin etmişsinizdir.

Seçime HDP ile katılacağız kararı alınmış olmasaydı belki bu sitem biraz ertelenebilirdi ama yerel seçimler epey yaklaşmışken ve Sırrı Süreyya Önder üzerinden müthiş bir adaylık tartışması devam ederken, yani HDP gibi yeni ve biraz da tam pişmeden kurulan bir partinin kendisini görünür ve bilinir kılma uğraşısı içinde olması gerekirken hâlâ ve ısrarla herkesin kendi dükkanını parlatmaya çalışmasının anlamsızlığı ancak bu kadar gözümüze sokulabilirdi.

Madem seçime HDP olarak girilme kararı alındı, kendini HDP'nin bir parçası olarak gören herkes artık HDP'li gibi davransa iyi olacak. Yoksa HDP Eş Genel Başkanının geldiği parti bile işi gücü bırakmış, dev pankartlarla öncelikli olarak kendini gösterme derdine girmişse işimiz zor. Herkes hâlâ kendi dükkanını biraz daha büyütmenin derdinde olacaksa boşuna uğraşmayalım. Bin yıldır denenen ve işe yaramayan yöntemleri tekrar tekrar denemeye çalışanların iyi bir alternatif oluşturmayacağını artık anlamak gerekmiyor mu? En yakın örnek: ÖDP. Ki ÖDP, HDP'den çok daha organik bir partiydi ama ona rağmen bu dükkan sevdası yüzünden başarısız oldu.

HDP'yi oluşturanlar, eğer ki bu dükkan sevdasından vazgeçmezlerse seçimler neticesinde göreceğimiz tek şey, Sırrı Süreyya Önder'in kaybolan kredibilitesi olacak (Bu saatten sonra başkasını aday göstermezler herhalde)

Hamiş: HDP pankartının da önünde yürüyen BDP İstanbul İl Örgütü pankartı da hiç anlam veremediğim görüntülerden biriydi.

0 yorum: