13 Haziran 2013 Perşembe

GUE/NGL: Taksim Meydanı Gösterilerini Destekliyoruz

Bugün, Türkiye'de yaşanan şiddete dair yapılan tartışmada konuşan GUE/NGL üyesi Takis Hadjigeorgiou, Avrupa Parlamentosu'na "Demokrasi, bizimle aynı düşüncede olmayabilecek insanların dediklerini dikkatle dinlemek demektir. Çok açık ki Türk hükumetinin farklı düşüncelere saygı duymaya dair hiçbir fikri yok. Göstericileri sonuna dek destekliyoruz ve Türk hükumeti ve polis güçlerine daha fazla şiddet ve baskı eylemlerinden uzak durmaları çağrısında bulunuyoruz. Türk ve Kürtler'e temel haklarını vermeden Türkiye'de gerçek bir demokrasi olamaz. Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler'in yani tüm Kıbrislılar'ın temel hakları yeniden tesis edilmeden Türkiye'de demokrasi olamaz" diye seslendi.

İrlanda'lı GUE/NGL milletvekili Paul Murphy, Yüksek Temsilci Ashton'a, Pazar günü her iki tarafa da baskı uygulanması çağrısında bulunduğu açıklamasıyla ilgili dehşete düştügünü ileterek "İstanbul'da polisin göstericilere karşı geniş çaplı ve sistematik şiddetine tanıklık ettim. Açıklamanız, polisin Taksim Meydanı'na, orayı bir savaş alanına çevirecek kadar acımasız bir güçle ilerlemesinden sadece 24 saat önce geldi. İstanbul'da görüştüğüm protestocular tam anlamıyla hayranlık yaratıyor; sadece haklarını ve özgürlüklerini talep etmekten suçlulardı.

Yine Giorgios Toussas, parlamentoda, "7 ve 8 Temmuz'da Taksim Meydanı'ndaydım ve tanık olduğum devlet şiddeti korkunçtu. Türk hükumeti sıradan insanlara ve siyasi partilere saldırdı. Polis şiddeti ve göstericilerin bastırılmasına son verilmeli ve şiddetten sorumlu olanlar hesap vermeli" diye konuştu.

13.06.2013

GUE/NGL

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: