17 Aralık 2012 Pazartesi

Limit Özgüven Sonsuza Giderken: TKP

Taraf gazetesindeki istifalara en çok sevinenler, (bazı) sosyalistler oldu. Çeşitli sol partilerin, derneklerin, dergilerin üyeleri ve yöneticilerinin Twitter ve Facebook'ta yaptığı yorumlara ve yayınlarındaki yazılara bakarsak, Türkiye solunun devrim yapmasının önündeki en büyük engel ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Ama bu sevinçte hızını alamayanlar arasında öne çıkanlar oldu tabii... Böyle garip gündemlerde her zaman için en tuhaf çıkışı yapan T'K'P çevresi, Taraf gazetesi istifaları duyulduğundan beri neredeyse Erdal Bakkal dansı yapacak kadar sevinçli bir dil tutturdu:



Sürüden ayrılan 500.000 kişi arayıp da 64.006'yla yetinmek zorunda kalan T'K'P'nin MK üyesi Erkan Baş, SoL gazetesinin dayanışma gecesinde “Gecemizin arefesinde gerçekleşen bir olay oldu. SoL medya alanına girdi, karşı devrimin amiral gemisi Taraf öldü, bu SoL’un çıkışının yarattığı ilk sinyaldir. Medyadaki tekeli kırdık, soL'u da gücümüze katarak iktidarlarını başlarına yıkacağız” diye konuşmuş. Yani ona göre ortalama tirajı 50.000-60.000 arasında değişen Taraf'ı bitiren, 2011 genel seçimlerinde 42.941.763 seçmenin 64.006'sını alan T'K'P'nin çıkardığı henüz 2 ayını doldurmuş olan SoL gazetesi olmuş. Kişi ve kurumların kendine güvenmesi elbette önemli ve gerekli bir meziyet amma velakin fazla özgüvenin insanı ne hallere soktuğuna en güzel örnek de bu herhalde.

Çeşitli sol örgütlerin yorumlarından anlaşılan, Taraf gazetesinin bu hale gelmesinin en kötü sonucu, solculardaki paranoyak ve komplo teorisi eğilimli bakış açısını güçlendirmesi olmuş. Umalım da gerçeklikten daha fazla uzaklaşmasınlar.

0 yorum: