17 Ekim 2012 Çarşamba

Yeşil Parti'nin ABD Başkan Adayı Gözaltına Alındı

Yeşil Parti, ABD başkan adaylarının gözaltına alınmasıyla ilgili şöyle bir açıklama yapmış:

"Yeşil Parti'nin başkan ve başkan yardımcısı adayları Jill Stein ve Cheri Honkala, Başkanlık Tartışmaları Komisyonu tarafından düzenlenen tartışmanın yapıldığı yere girmesi engellendi.

Adaylığı ve yürüttüğü kampanya federal hükumet tarafından geçerli kabul edilen Dr. Stein ve Sn. Honkala, oy pusulalarının %85'inde yer alacak ve anketlerde %2-3 seviyesinde görünüyor. Buna rağmen New York Hofstra Üniversitesi'ndeki tartışma programın yapıldığı alana girmek isteyince yerel polis tarafından gözaltına alındılar.

Dr. Stein ve Sn. Honkala, destekçileriyle birlikte Hofstra kampüsüne doğru yürüyüşe geçince üniformalı ve sivil üç sira polis tarafından önleri kesildi. Burada bir basın açıklaması yapan Yeşil Parti adayı Dr. Stein, Komisyon tarafından düzenlenen bu tartışmanın sahte bir tartışma programı olduğunu belirterek "Biz buraya politikadan dışlananlardan aldığımız cesaretle, bu demokrasi sahtekarlığını teşhir etmeye geldik" dedi.

Açıklamadan sonra tartışma programının yapıldığı binaya gitmek isteyen Dr. Stein ve Sn. Honkala, polis tarafından fiziksel güç kullanılarak durduruldu. Bunun üzerine oturma eylemine başlayan Dr. Stein ve Sn. Honkala "trafiği engelleme" gerekçesiyle gözaltına alındılar.

Başkan adaylarının tartışmaları milyonlarca seçmenin adaylarını ilk elden görebilmesi için fırsat yaratıyor. Bu tartışmaları düzenleyen ve güya "Tarafsız" olan kukla Başkanlık Tartışmaları Komisyonu, aslında büyük şirketler tarafından desteklenen Demokratlar ve Cumhuriyetçiler'in çıkarlarına hizmet ediyor. Komisyonun tartışma programlarına katılmak için koyduğu ölçütler, güç sahipleriyle mücadele eden fikirlere sahip olan bağımsız adayları dışlamak üzerine kurulu.

Yapılan tüm çağrılara rağmen ölçütleri değiştirmeyi ve tartışmaları tüm adaylara açmayı reddediyorlar"

Jill Stein ve yardımcısının gözaltına alınışı:







0 yorum: