6 Aralık 2011 Salı

Evrim Sürecindeki Kayıp Halka, ÖDPnin Bir Kere Daha Bölünmesiyle Bulundu!

Bilim insanlarını yıllardır uğraştıran evrim sürecindeki kayıp halka bulundu. Bir süredir ÖDP'nin yakın zamanda bölüneceğine dair söylentilerin artması üzerine partiyi yakından gözlemlemeye başlayan bilim insanları, doğa harikası olarak tanımladıkları bir değişime tanık oldular. Geçtiğimiz günlerde ÖDP, 15 yıllık hayatı içerisinde bir kere daha bölündü. Bir canlının kaç kere daha bölüneceğine dair tartışmalarda böylece bir adım daha ileri gidilerek, evrim sürecine akıllı tasarım modeliyle karşı çıkan Harun Yahya'ya bir darbe daha indirilmiş oldu.

Görüştüğümüz bir İsviçreli bilim insanı şöyle dedi: "Tam yeni geliştirmekte olduğumuz 6 açılı diş fırçasının açılarının kaç derece olacağını hesaplarken zamanında Türkiye'den iltica eden bir arkadaşın e-postasına düşen bir yazıya tesadüf ettik. Bu yazıda ÖDP diye bir şeyin yine bölünmekte olduğundan bahsediliyordu. Arkadaşa biraz anlatmasını istediğimizde, dinledikçe bunun evrim çalışması yapanlar açısından çok ilginç bir olay olduğuna kanaat getirdik. Ben kendim bizzat aynı zamanda biyologum. Yani bu diş fırçası işini açıkçası parası için yapıyorum. Ekmek parası işte ne yaparsın. Yoksa benim için esas olan biyolojidir. Nerede bölünen bir hücre görsem, ÖSYS'yi yeni kazanmış Biyoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi gibi heyecanlanırım.


Neyse, vaktinizi almayayım ben sizin. Velhasılı kelam işi gücü bırakıp Türkiye'ye koşturduk. Gerçekten çok misafirperver olduğunu duymuştuk ama açıkçası gelir gelmez sigara dumanıyla kaplı bir toplantı odasına götürüleceğimizi pek düşünmemiştik. Bu nedenle biz bir tür laboratuara gideceğimizi beklerken kendimizi böyle bir yerde bulunca şaşırdık. Neyse ki bu tür bölgelerin bölünme için ideal ortamları hazırladığı anlatılınca biraz rahatladık. Tam o sırada masanın üzerine çökmüş sigara dumanı dağılmaya başladı. Bize mihmandarlık eden arkadaş, tartışmanın hararetlendiğini, bunun da bölünmeyi gerekçelendirecek metinin oluşma aşamasının sonuna gelindiği demek olduğunu anlattı. Yaklaşık bir 10 dakika sonra istifa metni hazırdı. Arkadaşlarla şaşkın şaşkın birbirimize baktık çünkü dünyada pek çok bilim insanının ancak hikayesini dergilerden okuduğu bir olaya şahit olmuştuk. Gözümüzün önünde canlı canlı bir bölünme gerçekleşmişti. Hem de ne bölünme! Hem de kaçıncı kere!

Şimdi arkadaşlarla evrim sürecinin önemli bir halkası olarak teoride yerini alan bu olayı, bilimsel prestiji çok yüksek bir dergide yayınlamak üzere bir makale hazırlıyoruz. Harun Yahya'nın buna yanıtını gerçekten çok merak ediyorum.

6 açılı diş fırçası projesini bir süre askıya aldık. İnsan hayallerini kaç kere gerçekleştirme şansına sahip olabilir ki? Önüme çıkan bu fırsatı değerlendirmesem hayat boyu kendimi affetmezdim. Hem 5 açılı fırça daha dünyayı 5 sene idare eder..."

(BDHA İstanbul-06.12.2011)

0 yorum: